Фъстъчено Масло

Онлайн магазин Фитнес и добавки Ви предлага фъстъчено масло на ниска цена и от различни производители. Продуктите, които може да намерите на сайта ни, са с гарантиран произход и високо качество. Сега ще Ви запознаем по-подробно с качествата и употребата на фъстъченото масло.

Фъстъченото масло или Peanut butter на английски е хранителен продукт, който е произведен от изпечени и смлени на паста фъстъци, към които е добавено растително масло. То е източник на много полезни вещества и добро допълнение към пълноценни хранителен режим. Богато е на мононенаситени мазнини, ресвератрол, протеини, витамини B3 и E, магнезий, фолиева киселина, диетични влакна и антиоксиданти.

Гладката консистенция на фъстъченото масло, го прави подходяща храна за хора, които по една или друга причина не могат да поемат твърда храна. Също така, то е източник на много протеини, като по този начин може да замени донякъде месото. Най-ценната му съставка е веществото ресвератрол, което е естествен растителен антибиотик. Някои растения го произвеждат, за да могат да се защитят от вредни гъбички и бактерии.

Добрите мазнини в качественото фъстъчено масло са важни за човешкия организъм. Обикновено съдържанието на мазнини в бурканче от продукта достига 30-50%. Като 30% са протеини и по-малко от 20% са въглехидратите. Макар и солиден източник на калории, peanut butter може да набави голямо количество растителни протеини. Този вид протеини са особено важни за децата, вегетарианците и хора, които не консумират често месо.

Една супена лъжица фъстъчено масло съдържа 25% от дневната нужда от Витамин Е. Също така, то съдържа много основни минерали, като магнезий, мед, фосфор, калций и цинк. Като цяло фъстъците са богати на витамини като А, D и Е.

Твърди се, че закуска с фъстъчено масло няколко пъти в седмицата може да намали почти наполовина опасността от сърдечен удар. Също така, фъстъченото масло може успешно да се използва за приготвянето на сладки и бисквити, на различни кремове и сосове, а често се добавя и в картофено пюре или тиква.

В англоезичните страни и техните бивши колонии като Канада, Австралия, Великобритания, Южна Африка, Нова Гвинея, Нова Зеландия, Филипини и Холандия, върху филията с фъстъчено масло обичат да намазват и пласт конфитюр. Самото масло от фъстъци се използва масово в хранителната индустрия за производство на различни  продукти с вкус на фъстъци.