Тестостеронови продукти

В тази категория сме подбрали натурални хранителни добавки, които увеличават нивото на тестостерон или подобряват производството му. Онлайн магазин Фитнес и Добавки предлага само качествени и безопасни тестостеронови продукти на ниска цена. Високото ниво на тестостерон води до повече сила, увеличаване на мускулната маса, намаляване на подкожните мазнини и по-бързото възстановяване.

Всички тестостеронови продукти, които предлагаме повишават нивата на тестостерон по естествен начин. Те не внасят директно хормони или стероидни вещества в тялото и са напълно безопасни за употреба. Много важно е да отбележим, че не се считат за допинг и се продават свободно като хранителни добавки.

Продуктите съдържащи вещества за увеличаване нивата на хормона тестостерон могат се приемат от спортисти на всякаква възраст, които искат да увеличат чистата мускулна маса. Трябва да знаете,че нуждата от прием на такива продукти трябва да се определи индивидуално. Много проведени изследвания показват, че не се препоръчва прием на тестостеронови продукти на хора на по-малко от 20 години, поради все още нормално високите нива на половите хормони.

Приемът на такива хранителни добавки на тази възраст може да наруши нестабилният хормонален баланс в тялото и това да доведе до нежелани странични ефекти. Също така е нежелателно приемането на такива продукти от момичета, защото могат да се появят вторични мъжки полови белези.

Най-голяма полза от употребата на тестостерон-съдържащи продукти имат мъжете между 30 и 40 годишна възраст, поради намаляващите нива на този хормон. Приема на такива добавки ще помогне за увеличаване на обема на мускулите, но ще окаже и благоприятен ефект върху половата функция. В силовите спортове тестостероновите добавки често се приемат с цел нормализиране на нивата на тестостерон след използването на анаболни стероиди.

В тази част ще ви запознаем с най-често използваните тестостеронови продукти. Трибулус терестрис, който е на основата на растителен екстракт, е един от най-популярните стимулатори на тестостерон. Той дължи свойствата си, на съдържащите се в него стероидни сапонини, алкалоиди, флаваноиди и протодиосцин. Именно заради тези съставки, растението има способността да увеличава нивата на половите хормони по естествен път. Можете да го срещнете както като отделен продукт или в комбинация с други подобни продукти.

ZMA е хранителна добавка съдържаща минералите цинк и магнезий и витамин B6. Използването на формулата ЗМА като хранителна добавка за спортни цели може да доведе до повишаване на нивата на тестостерон в тялото, подобряване на възстановяването и подобряване на съня.

Екстрактът от растението Coleus forskohlii е често използван в състава на много продукти, стимулиращи отделянето на тестостерон. Еурикома лонгифолиа е добавка, позната още като дългия джак и има тестостерон стимулиращо действие.

D-аспарагинова киселина насърчава изграждането на чиста мускулна маса и повишава енергията. Също така повишава издръжливостта по време на натоварващи тренировки, като повишава нивото на тестостерон в организма.

Приемът на тестостеронови продукти е различен за всеки отделен продукт. За това ви препоръчваме да следвате схемата за прием изписана на етикета на продукта. За постигане на максимален ефект е препоръчително тестостероновите продукти да се приемат в съчетание с правилна диета и силови тренировки. Не се препоръчва комбинирането на тестостеронови продукти с прохормони и стероидни хормони.