Креатин

В тази категория Ви предлагаме Креатин, Креатин Монохидрат и други Креатин съдържащи продукти на Топ Цени и различни производители.

Креатин е аминокиселина, която в естественото си състояние подпомага доставянето на енергия към мускулите и нервите и е открит през 1862 г. от Мишел Йожен Шеврьол.

Аминокиселината Креатин е съставна единица предимно на вашите мускулни тъкани и влакна. Той взема активно участие в производството на молекули АТФ. Може би не знаете, но точно тези молекули са горивото, което мускулите ви използват по време на интензивно физическо натоварване.

Колкото повече креатин се намира във вашите мускули, толкова повече АТФ се генерира. Това ще ви помогне да получите експлозивна мощ и повишена издържливост. Също така, Creatine Monohydrate ще ви помогне да се възстановявате по-бързо и ефективно.

Когато тренирате в мускулите се отделя млечна киселина, която причинява мускулна треска. Creatine Monohydrate има способността да ограничава това натрупване. Приемайки Creatine ще сте защитени от мускулни болки след тренировката.

Creatine Monohydrate подобрява концентрацията и умствената дейност и повишава синтеза на протеини. Благодарение на него, ще успеете да изградите масивна мускулна маса, която ще се запази дълго след тренировката.

Креатин монохидрат е най-популярната хранителна добавка използвана от спортисти, които искат да увеличат мускулната си маса и да получат повече енергия и мускулно напомпване.

Препоръчителните дневни дози за прием на creatine монохидрат са от 3 до 5 грама на ден.  Зареждащата фаза с creatine е популярна система за прием на креатин монохидрат. През първите 6 до 8 дни се приемат по 20-25 грама creatine, разпределен на 4-5 приема по 5 грама. След това се продължава с прием на 3 до 5 грама всеки ден в продължение на 2-3 месеца.

Това е един от най-ефективните методи за максимално бързо извличане на ползите от приема на creatine monohydrate. През първите 6 до 8 дни, големите дози creatine monohydrate ще попълнят по-бързо запасите на creatine фосфат в организма, което би следвало да доведе до по-бърз ефект.