Креатин

В тази категория Ви предлагаме креатин и други креатин съдържащи продукти на различни производители. Всички хранителни добавки в онлайн магазин Фитнес и Добавки са на ниска цена, гарантиран произход и високо качество.

Креатин е аминокиселина, която е била открита през 1862 година от Мишел Йожен Шеврьол. В естественото си състояние подпомага доставянето на енергия към мускулите и нервите.

Аминокиселината креатин е съставна единица предимно на мускулните тъкани и влакна и взема активно участие в производството на молекули АТФ. Може би не знаете, но точно тези молекули са горивото, което мускулите използват по време на интензивно физическо натоварване.

Колкото повече креатин се намира във вашите мускули, толкова повече АТФ се генерира. Това ще ви помогне да получите експлозивна мощ и повишена издържливост. Също така, ще ви помогне да се възстановявате по-бързо и ефективно.

Когато тренирате в мускулите се отделя млечна киселина, която причинява мускулна треска. Креатинът има способността да ограничава това натрупване. Приемайки тази аминокиселина, ще сте защитени от мускулни болки след тренировката.

Креатинът подобрява концентрацията, умствената дейност и повишава синтеза на протеини. Благодарение на него, ще успеете да изградите масивна мускулна маса, която ще се запази дълго след тренировката.

Креатин монохидрат е най-популярната хранителна добавка използвана от спортисти, които искат да увеличат мускулната си маса, да получат повече енергия и мускулно напомпване.

Препоръчителните дневни дози за прием са от 3 до 5 грама на ден. Зареждащата фаза е популярна система за прием. През първите 6 до 8 дни се приемат по 20-25 грама, разпределен на 4-5 приема по 5 грама. След това се продължава с прием на 3 до 5 грама всеки ден в продължение на 2-3 месеца.

Това е един от най-ефективните методи за максимално бързо извличане на ползите от приема на creatine. През първите 6 до 8 дни, високите дози ще попълнят по-бързо запасите на креатин фосфат в организма, което би следвало да доведе до по-бърз ефект.