Ензими

В категория Ензими Ви представяме продукти, които подобряват храносмилането. Също така, ензимите помагат за усвояването и разграждането на протеини, въглехидрати, мазнини и млечни продукти, храни с несмилаеми влакна като зеленчуци и боб. Онлайн магазин Фитнес и Добавки предлага само качествени добавки, които са с гарантиран произход и на ниска цена.

По време на боледуване или непълноценна диета, естественото производство на ензими намалява. Това означава, че по-малко хранителни съставки се усвояват и самото усвояване е по-трудно за организма. Недостигът на ензими може да доведе до смущения в метаболизма, подуване на корема или образуване на киселини.

След консумацията продукти, съдържащи млечна захар, страдащите от лактозна непоносимост, страдат от неприятен дискомфорт на храносмилателната система. Не е нужно обаче да се отказвате от приема на продукти, съдържащи лактоза. Достатъчно е да приемате храносмилателни енизими с всяко хранене, съдържащо млечна захар, за да се насладите на консумацията на любимите си продукти.

Някои от по-известните храносмилателни ензима са амилаза, протеаза, лактазна, липаза и целулаза. Тези ензими разграждат хранителните молекули на достатъчно малки единици, които тялото може да абсорбира.