BCAA

В тази категория Ви представяме основният градивен елемент на мускулите, аминокиселините с разклонена верига или по известни като BCAA. Предлагаме BCAA на прах, BCAA на капсули, BCAA на таблетки и течни BCAA. Всички продукти са на водещи производители в областта на хранителните добавки и на Топ Цени.

BCAA на практика са аминокиселини с разклонена верига (branched-chain amino acids). Повече от 35% от мускулната тъкан, се състои от аминокиселини с разклонена верига. Това са левцин, валин и изолевцин.

Приблизително 25% от енергията, която използвате по време на тренировка, идва именно от тези аминокиселини. Те са незаменими, което означава, че трябва да ги набавите от странични източници. Те се различават от другите аминокиселини защото влизат директно в мускулите и не се преработват в черния дроб.

BCAA повишават синтеза на протеин, което води до увеличаване на чистата мускулна маса и по-доброто възстановяване след тежки тренировки. Също така аминокиселините с разклонена верига запазват целостта на мускулните влакна и намаляват катаболните процеси.

На пазара има BCAA с различно съотношение на аминокиселините в тях. Може да срещнете BCAA 2:1:1BCAA 4:1:1BCAA 8:1:1 и BCAA 12:1:1. Според производителите, колкото повече е количеството на л-левцин, толкова по-голям е клетъчният растеж.

Приемът на BCAA трябва да става преди, по-време или след тренировка. Това е най-важният момент, през който трябва да заредите мускулите си. Може да приемате и допълнително количество BCAA, но това зависи от вашето тегло и протеинови нужди.