Рибни масла и Омеги

В категория рибни масла и омеги ще Ви запознаем с предимствата и ползите на хранителните добавки, които ги съдържат. Само от онлайн магазин Фитнес и Добавки можете да си купите омега 3 рибено масло на ниска цена и най-високо качество.

Рибеното масло и по-точно EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), имат огромно значение за здравето на целия организъм. EPA и DHA са много важни за правилното функциониране на всички органи и системи. Най-важното им предназначение се отнася до сърдечно-съдовата система, нервната система, мозъка и зрението.

Много важен елемент за продуктите съдържащи рибни масла и омеги е тяхната чистота. Когато си избирате такъв продукт трябва да знаете няколко неща. Първото е, че е много важен и начинът, по който самият производител на хранителната добавка преработва рибеното масло.

В идеалния процес трябва да бъдат елиминирани всякакви странични влияния като тежки метали (живак и олово), диоксини и други вредни елементи. За да се постигне такъв резултат се използва метод наречен молекулярна дестилация. Той е сред най-ефективните методи за осигуряване на максимална чистота на крайния продукт, като в същото време полезните хранителни вещества на маслото се запазват.

Друго, което трябва да знаете за рибеното масло и омега 3 киселините е тяхната сила и ефективност. Това зависи от причината, поради която искате да ги приемате. Смята се, че 500 мг от омега-3 на ден е абсолютният минимум, който трябва да се приема при стандартна грижа за здравето.

Ако обаче вашето хранене включва много рафинирани растителни масла, преработени храни, меса, зърнени храни, се препоръчва повишаване на дозата до минимум 1000 мг дневно. Ако пък ще лекувате здравословни проблеми, се препоръчват още по-високи дози, но е добре да бъдат консултирани със специалист.

Много важен елемент при избора на хранителна добавка от група рибни масла и омеги е техният вкус и мирис. Те са много добри показатели за качеството на продукта. Некачественото рибено масло не е полезно за човешкият организъм. Също така трябва да знаете за съотношението между EPA и DHA в рибеното масло. И двата типа мастни киселини са изключително важни за човешкия организъм, но по различни причини.

EPA отговаря за здравето на сърдечносъдовата система, ставите и доброто настроение. DHA се грижи добрата памет и правилното развитие и функциониране на мозъка. Съотношението между тях до голяма степен зависи и от вида риба, от която е добито маслото. Във всеки продукт от вида рибни масла и омеги, разликата между двете мастни киселини може да варира в широки граници. Това зависи за какво точно дадения продукт е предназначен.