Протеин

В тази секция онлайн магазин Фитнес и Добавки Ви предлага най-качествените протеини на пазара днес! Всички хранителни добавки и фитнес добавки са с гарантиран произход и на ниска цена. По-надолу може да се запознаете с видовете протеин, тяхното действие и прием.

Това са наименованията на някои от най-използваните типове: суроватъчен (whey protein), суроватъчен концентрат (whey protein concentrate), суроватъчен изолат (whey isolate), суроватъчен хидролизат (whey protein hydrolysate), телешки протеин (beef protein), казеин (casein), яйчен протеин (egg protein).

Предлагаме и протеинови източници, които са подходящи за вегетарианци. Някои от тях са: соев (pea protein), конопен (hemp protein), протеин от кафяв ориз (brown rice protein).

Протеинът е основната съставка, изграждаща клетките на тялото и подпомагаща хормоналната дейност и естествените съпротивителни сили на организма. Също така, помага за правилното протичането на метаболитните процеси и извършването на каквато и да е физическа активност.

Суроватъчният протеин е една от двете най-големи протеинови групи извлечени от краве мляко и представлява 20% от млякото, останалата е от казеин. Всички съставки на whey protein осигуряват високо ниво на незаменими аминокиселини и аминокиселини с разклонена верига. Това е най-използваният протеинов източник в спортното хранене.

Телешкият протеин не съдържа лактоза, което го прави изключително подходящ за възрастни xopa или за хора имащи непоносимост към лактоза. Той е лесно ycвoим, защото е филтриран чрез хидролиза, което го прави един от най-добрите протеини за след тренировка. Освен това, имa естествено съдържание на креатин и по-висока биологична стойност (около 90-95 % белтъчно съдържание).

Биологичната стойност (BV) на протеин, e стойността, която измерва колко добре тялото може да абсорбира и използва протеина. Колкото по-висока e биологичната му стойност, толкова повече азот тялото ви ще може да използва и задържа.

Най-доброто време за прием на протеин е от 15 до 45 минути след тренировка. Това е времето, в което можете да подобрите синтеза на протеини и възстановяване на нивото на гликоген. Един час, след тренировка тази възможност е изгубена, а след два часа има 100% отрицателен баланс на protein.