Здраве

В категория Здраве сме събрали натурални хранителни добавки, които се грижат за правилното функциониране на човешкото тяло. Всички продукти на страниците на онлайн магазин Фитнес и Добавки са с гарантиран произход и в срок на годност. Ще се опитаме накратко да ви запознаем с продуктите и техните качества. Ако искате по-детайлно да се запознаете с всеки един продукт, просто кликнете върху него и прочетете пълното му описание.

В категория Здраве имаме продукти за защита на черния дроб, хидролизиран колаген, saw palmetto, ginkgo biloba, ginseng, leuzea, colostrum, 5 htp, co q10, yohimbe, rhodiola, продукти предпазващи простатата, пробиотици и много други.

Пробиотиците са много важни за нашето здраве. Те са приятелски бактерии, които подобряват жизнеността и трябва да съставляват 98% от чревната флора на здравите хора. Те заедно са необходими за постигане на оптимално здраве на храносмилателния тракт, за укрепване на черния дроб и кръвта и за повишаване на естествените ни защитни сили.

Rhodiola съдържаща натурален екстракт от растението Rhodiola rosea (розова родиола) и притежава свойството да повишава способността на тялото да се адаптира към стресови ситуации. Тя е много популярна сред спортистите поради доказаната си способност да съкращава периода на възстановяване след продължително натоварване. Също така намалява мускулната болезненост, повишава нивата на ензимите, РНК и протеините отговорни за мускулното възстановяване.

5-хидрокситриптофан или накратко 5-HTP е аминокиселина, която когато попадне в мозъка се превръща в серотонин, който се съдържа главно в мозъка, където се синтезира и в червените кръвни телца. Ниските нива на този хормон, наречен още хормон на щастието, предразполагат към повишена агресивност, дълбоки депресивни състояния, понижено либидо и самочувствие.

Друг много важен за нашето здраве елемент е коензим Q-10Той е съществен компонент за производството на ATP енергия в клетките и основен източник на енергия за целия организъм. Коензим Q10 e витаминоподобно вещество, което се среща във всички клетки на човешкия организъм.

Ginkgo biloba се е използвал в древен Китай преди 2800 години. Тя се препоръчва на всички хора, които се нуждаят от подобряване на кръвообръщението и паметта си. Подходяща е за вегани и за хора с нетолерантност към глутен.

Колагенът е един от най-разпространените белтъци в тялото, което обяснява неговата важност за нашето здраве. Съдържанието му в отделните органи варира от около 25% в костите, до 75% в кожата. Колаген е естествен компонент на кожата, косата, ноктите, костите, съединителната тъкан, ставния хрущял и скелетната мускулатура.