Гейнъри

Онлайн магазин Фитнес и Добавки Ви предлага качествени и изпитани гейнъри на различни производители с гарантиран произход и ниски цени. От продуктите в тази категория може да очаквате по-добро възстановяване, повишаване на енергията, натрупване на мускулна маса и сила. Гейнър е хранителна добавка за увеличаване на мускулната маса и телесно тегло. Наименованието идва от английското ”weight gainer”, което буквално означава качване на тегло.

Ако имате бърз метаболизъм и изгаряте всичко, което приемате и качвате трудно килограми, може да изберете гейнъри с по-малко съдържание на протеин и по-високо съдържание на въглехидрати. Съдържанието на протеин в гейнърите варира между 5 и 42%. Ако гейнъра, който си купите съдържа малко протеин, може да добавите една мерителна лъжичка от друг протеин.

Най-новите гейнъри предлагат специално разработени смеси от различни видове протеини с висока биологична стойност и патентовани въглехидратни матрици с бързи и бавни въглехидрати. Най-използван е микса от Витарго, това са въглехидрати с високо молекулярно тегло и въглехидрати с нисък гликемичен индекс, с удължено и бавно освобождаване на енергия. Задължително съдържат и фруктоза, декстроза и малтодекстрин с високо качество.

Обикновено всеки производител на гейнъри си има схема на прием, но най-общата препоръка са 2-3 дози на ден. Най-често се приема между храненията и след тренировка. Известни са схеми с първи прием сутрин веднага след ставане или пък като десерт към някое хранене. Ако ви трябват още калории, то вместо вода използвайте прясно мляко, а ако и това е малко, една-две лъжици мед като допълнение ще направят една страхотна калорийна бомба.