Аргинин

Онлайн магазин ”Фитнес и Добавки” предлага аргинин на ниска цена и от различни производители. Всички хранителни добавки, които продаваме са с гарантиран произход и високо качество.

Аргинин е от типа есенциални аминокиселини, защото човешкият организъм може самостоятелно да го синтезира. Много често нивото на аргинин при активно спортуващите, малките деца, след боледуване или травми е ниско. При тези случаи се препоръчва той да се набави чрез храната или хранителни добавки.

След приемът му, той се абсорбира от тънките черва и навлиза в ентероцитите, като една част от него се усвоява там. Останалата част се пренася до черния дроб, където отново една част се усвоява. Благодарение на кръвта, останалото количество от аминокиселината се разпределя към различните тъкани в тялото. Най-високото му ниво се наблюдава около 1-2 часа след приема му.

В последно хранителните добавки, съдържащи аргинин, станаха популярни заради способността му да произвежда азотен оксид, да разширява мускулните клетки и да задържа азот. Благодарение на него се получава така нареченото ”напомпване” на мускулите.

Друго приложение на аргинина е при синтеза на протеините, което от своя страна води до максимален мускулен растеж. Също така, той допринася и за синтеза на колаген, който е много важна съставка на съединителната тъкан. Проведени са и многобройни изследвания, при които е доказано, че аминокиселината стимулира отделянето на хормон на растежа.

За повишаване нивото на азотен оксид, се препоръчва приема на 3 до 5 грама на прах или таблетки. Най-добре е това да става сутрин на гладно или 30 минути преди тренировка. Приет преди тренировка той ще увеличи нивото на азотния оксид и ще достави повече кислород и хранителни вещества на мускулите.

Аргинин Алфа-Кетоглутарат или за по кратко AAKG е съединение на аминокиселината аргинин със свързана алфа-кетоглутаратна киселина. AAKG влияе директно върху подобряването на спортните резултати и стимулирането на растежа на нова мускулна тъкан. Разширява кръвоносните съдове, което води до повече кръв в мускулите и тъканите и по-бързо доставяне на хранителни вещества, като протеини и въглехидрати.