Аминокиселини

В тази категория Ви представяме градивните елементи на белтъчините в човешкото тяло – аминокиселините. Всички аминокиселинни хранителни добавки в онлайн магазин ”Фитнес и Добавки” са с гарантиран произход и отлично качество. Повече за ефектите от употребата на аминокиселини и видовете аминокиселини, може да намерите на https://fitnesidobavki.com.

Предлагаме аминокиселини в различна форма. Течните аминокиселини, са готови за прием разтвори и дават възможност за по-бързо усвояване. Имаме и аминокиселини на прах, на капсули или под формата на таблетки.

Аминокиселините са сложни съединения, съществуващи в природата в изключително разнообразие. Човешкото тяло използва само около 20, но науката познава поне още 150 вида.

Прието е да се разделят в две групи: незаменими и заменими. Заменимите аминокиселини се наричат така, защото човешкият организъм може да произведе всяка една от тях, когато това е необходимо. Те са 12 на брой.

Незаменимите amino acids са 8 на брой: треонин, метионин, триптофан, изолевцин, лизин, левцин, валин и фенилаланин. Наричат се така, защото не могат да се синтезират от организма и трябва да бъдат доставени чрез храна или хранителни добавки.

За най-добри се считат тези, които имат L-форми, защото техните съставки са извлечени от протеини в растителни и животински клетки. Приемът им води до повишена издръжливост по време на тренировки и по-добро възстановяването след тях. Също така помагат за растежа на мускулните клетки и увеличаване на мускулния обем.

Те са изключително полезни при възстановяване след тежки операции, стрес, дълго боледуване и са необходими за метаболитните процеси в организма.

Производителите на хранителни добавки препоръчват да се спре приема им след три месеца, защото за такъв срок се постига насищане на организма без проява на странични ефекти.